WEDSTRIJD RSC Koersel - ZVK Celtic Houthalen '94  5 - 5  (1-2)

DATUM 12-04-2013  20:30

DOELPUNTEN

VERSLAG Voor de laatste wedstrijd die nergens nog om spande werd de trip naar Koersel aangevat zonder Dalia. Baeten speelde voor de gelegenheid mee in de plaats van in doel te gaan staan.

Na drie minuten kan Battista A. na een mooie actie inspelen op Bijloos, die met een listig lobje de 0-1 mooi scoort. RSCK komt dan wat beter in zijn spel, maar in minuut twaalf vindt Longo het welletjes en rolt de hele verdediging in zijn eentje op doelman incluis en jawel, het staat 0-2. Dan komt RSCK aan enkele kansen en de waarschuwingen zijn een voorteken voor de aansluitingstreffer, die Vandevenne hoog in doel puntert met nog twee minuten op de klok. Celtic reageert en Battista A. speelt knap tot bij broertje F., maar die krijgt de bal niet meer tot bij de goed gevolgde Molemans. RSCK reageert en Di Stefano heeft een attente tussenkomst nodig om de gelijkmaker te verhinderen. Net voor het affluiten kan RSCK oprukken over links en is opnieuw Di Stefano degene die ervoor zorgt dat we de rust halen met een voorsprong.

Na de pauze moeten we wachten tot in de vierendertigste minuut alvorens RSCK opnieuw op een attente Di Stefano botst voor een eerste echte kans. Twee minuten later kan Celtic dan toch de marge verdubbelen als El Mansouri inspeelt op Longo, die na een solo actie tot bij Bijloos geraakt en die bedankt voor de 1-3. Met nog tien minuten op de klok komt Celtic aan een 10m en die wordt door Baeten feilloos omgezet, 1-4. Doch RSCK toont durf en kan Buyemaa inlopen op een voorzet van Vanderheyden, 2-4. Celtic begint te knoeien en Weiss pegelt de aansluitingstreffer voorbij Di Stefano, 3-4. Even later speelt RSCK lekker uit en kan Vandevenne de bordjes opnieuw gelijk hagen. Tijd voor coach Liberato om de spelers een tandje bij te laten steken. En ja hoor meteen kan Longo met opnieuw een individuele actie Celtic op voorsprong schieten, 4-5. Doch een minuutje later krijgt RSCK een 10m, die door Vanderheyden wordt omgezet tot 5-5. Celtic drukt nu nog wel, maar scoort niet meer.

En zo wordt een mooi seizoen afgesloten met een gelijkspel. De tweede plaats en de bijhorende titel van vice-kampioen komt terecht naar Houthalen. Proficiat jongens!